Visie

Architectuurstudio Sitec bna bevindt zich in Zwolle. Bert Bulthuis, architect, is de oprichter en eigenaar van Sitec. Hij is de drijvende, inspirerende kracht die aan de basis staat van de ontwerpcreativiteit. Inspiratie halen uit de locatie (genus loci) en uit de specifieke opdrachtgever (genus humanus) geldt als een belangrijk uitgangspunt om tot passende gebouwen te komen. Technische uitwerking en materiaalgebruik spelen in zijn ontwerpen een belangrijke rol.

Sitec's opdrachtenpakket is zeer divers . Daardoor wordt er op de creativiteit en flexibiliteit steeds weer een beroep gedaan. Elke nieuwe opdracht is een uitdaging om tot de hoogste kwaliteit van ontwerpen en de uitvoering daarvan te komen.

De studio werkt veel aan woonprojecten voor specifieke doelgroepen zoals ouderen, mensen met een handicap of mensen met een specifieke culturele achtergrond . Een ander specialisme van de studio is het ontwerpen van scholen en gebouwen voor non-profit organisaties (kinderopvang etc) . Bouwen voor particuliere opdrachtgevers en herbestemming binnen historische contexten vullen het opdrachtenpakket op natuurlijke wijze aan.